Osallistu keskusteluun Twitterissä #uusijuoni
Ratkaisu

Virtuaaliklinikka on terveydenhuollon tulevaisuus

Kun aamulla herää flunssan oireisiin, ei ensimmäiseksi tarvitse alkaa jonottaa terveyskeskuksen puhelinpalveluun tai mennä jonottamaan paikan päälle. Virtuaaliklinikalla apua voi sen sijaan saada muutamassa minuutissa. Virtuaaliklinikka on verkossa toimiva palvelu, joka nopeuttaa terveysoireiden arviointia ja ohjaa asiakkaan eteenpäin oikeanlaiseen palveluun.

Virtuaaliklinikka tarjoaa luotettavaa tietoa terveydestä ja helppokäyttöisiä työkaluja terveyden ylläpitoon. Ihminen voi ohjatusti tehdä siellä terveydestään alustavan arvion. Palvelu hyödyntää arvion tekemisessä potilaan itse palveluun syöttämiä tietoja ja sieltä valmiiksi löytyviä tietoja potilaan terveyshistoriasta.

Sitran ja yhteistyökumppaneiden kehittämässä mallissa ihminen osallistuu tasavertaisena oman terveytensä edistämiseen ja suunnitteluun. Hämeenlinnan terveyspalveluissa on otettu käyttöön pilottihankkeena mallin mukainen minunterveyteni.fi -nettipalvelu ja virtuaaliklinikka. Siellä asiakas voi itse arvioida flunssa- ja virtsatieinfektio-oireitaan. Asiakkaan syöttämien ja palvelusta valmiiksi löytyvien tietojen perusteella asiakkaalle annetaan arvio ja suositus jatkotoimenpiteistä.

Jos on lääketieteellisesti perusteltua, ettei tutkimuksia tarvita eikä potilaalla ole riskitekijöitä, potilaan on mahdollista saada jopa resepti palvelun kautta suoraan ilman käyntiä vastaanotolla tai näytteenotossa.

Virtuaaliklinikka – tulevaisuuden toimintamalli (Slideshare-esitys)

Virtuaaliklinikka: Terveyspalvelut tulevat kotiisi kun sinulle sopii (verkkoartikkeli)

Hämeenlinna nousi edelläkävijäksi terveystiedon ja -palveluiden yhdistämisessä (verkkoartikkeli)

minunterveyteni.fi –palvelu (verkkosivusto)

Epäiletkö virtsatietulehdusta – rasti ruutuun netissä antaa diagnoosin (uutinen)

comments powered by Disqus