Osallistu keskusteluun Twitterissä #uusijuoni
Ratkaisu

Ravintolapäivästä yhteisöllisyyttä

Ruokakarnevaali Ravintolapäivä kutsuu ihmiset kaduille ja yksityispihoihin nauttimaan ruoka-annoksen naapurin kanssa. Osaatko valmistaa maistuvia minipizzoja tai salaisella reseptillä jääteetä? Yhden päivän aikana kuka vain voi perustaa oman ravintolan minne tahansa kaupungissa ja ilmoittaa sijaintinsa digitaaliseen karttapalveluun.

Yhteisölliseen tapahtumaan voi osallistua myös kiertelemällä näitä pop-up-ravintoloita ja tutustumalla asuinalueensa ihmisiin. Ravintolapäivä lisää yhteisöllisyyttä ja ideana on yhdessä viihtyminen ja kaupungin jakaminen. Kaupunki on mukavampi paikka, kun kaduilla tapahtuu ja ihmiset ovat tuttuja. Ympäristöstä pidetään myös parempaa huolta, kun se koetaan omaksi.

Ravintolapäivä on lähtenyt Suomesta ja levinnyt ympäri maailmaa ainakin kolmeenkymmeneenviiteen maahan. Ravintolapäivä järjestetään neljä kertaa vuodessa, jolloin kaupunkien ja asuinalueiden kadunnurkat täyttyvät pienistä ruokakojuista ja iloisista ihmisistä.

Menivätkö leivoksesi kuumille kiville? Ravintolapäivä lisää yksilön vaikuttavuuden tunnetta ja voi toimia matalan kynnyksen tienä yrittäjyyteen. Voimaantuminen alkaa paikalliselta tasolta ja voi parhaimmillaan johtaa laajempaan demokraattiseen osallistumiseen.

 

Restaurant Day - Ravintolapäivä (verkkosivu)

Restaurant Day (Facebook-sivu)

A worldwide food carnival: Timo Santala at TEDxTurku (video)

Kuva: Henri Kotka

comments powered by Disqus