Osallistu keskusteluun Twitterissä #uusijuoni
Ratkaisu

Peloton kirittää resurssiviisauteen

Piggy Baggy on kimppakyytipalvelu tavaroille. Sen ideana on saattaa yhteen tyhjillään tai vajaalla kuormalla kulkevat autot ja vaikka mikron tai sellon kuljetusta tarvitsevat autottomat ihmiset. Yritys sai alkunsa Demos Helsingin luotsaamasta Peloton Club vertaishautomosta.

Peloton-ajattelun tavoitteena on kirittää kuluttajamarkkinoilla toimivia yrityksiä luomaan tuotteita, joiden avulla ihmiset voivat elää parempaa elämää käyttäen nykyistä vähemmän luonnonvaroja ja tekemään siitä vielä itselleen kilpailuedun. Yritykset ovat keskeisessä roolissa, kun ihmiskunnan käytössä olevat resurssit niukkenevat.

Peloton-työpajoissa resurssiviisasta ajattelua juurrutetaan yrityksiin ja Smart Retro -kiihdytysohjelmassa apua saavat taas aloittelevat start upit ja vähän vakiintuneemmat pienyritykset.

Peloton syntyi Sitran Energiaohjelman tuella vuosina 2008–2011, jolloin Peloton-työpajoissa keskityttiin kouluttamaan energiaportinvartijoina toimivia ammattiryhmiä, kuten esimerkiksi liikkumisen, vähittäiskaupan ja media-alan ammattilaisia. Heitä autettiin kehittämään energiaviisaita tuotteita, palveluita ja toimintamalleja.

 

Peloton Club (verkkosivu)

Peloton työpajojen koosteet (verkkosivu)

Tutustu Peloton-ideoiden maailmaan (video)

 

comments powered by Disqus