Osallistu keskusteluun Twitterissä #uusijuoni
Ratkaisu

Oppilasagentit – oppilaista opettajia

Suomalaisen peruskoulun hyvästä maineesta huolimatta oppilaita sanotaan kannustettavan hiljaiseen puurtamiseen omien taitojen, tietojen ja mielipiteiden esittämisen sijaan. Tämä on muuttumassa, sillä useassa suomalaisessa kunnassa oppilaat opastavat opettajia digitaalisten taitojen maailmaan. Näitä oppilaita kutsutaan oppilasagenteiksi. 

Syksyllä 2016 voimaan astuva peruskoulun uusi opetussuunnitelma painottaa mm. osallistamista ja oppimaan oppimisen taitoja. Oppilasagentti –toiminnan taustalla onkin tavoite tehdä oppimisesta yhteisöllisempää ja antaa oppilaille onnistumisen tunteita. Tavoitteena on siis siirtyä pois koulumallista, jossa oppilaat istuvat tuntikausia pulpetissa opettajaa kuunnellen.

Oppilasagentit mm. valokuvaavat, muokkaavat kuvia ja editoivat videoita. He neuvovat oman koulunsa opettajia tietotekniikassa välituntien aikana ja joskus myös oppitunneilla. Näemmekö tulevaisuudessa oppilasagentti –toiminnan leviämisen myös äidinkielen ja matematiikan tunneille ja muille oppimisen alueille, toivottavasti!

 

Oppilasagentit tekevät yllätysiskuja: Kirkkonummella alakoululaiset opettavat tietokoneiden käyttöä opettajille (uutinen)

Koulu kaikkialla -hanke (verkkosivusto)

Teaching for Tomorrow: Flipped learning (Youtube-video)

comments powered by Disqus