Osallistu keskusteluun Twitterissä #uusijuoni
Ratkaisu

Yhden maapallon kokoista elämää

Vaikka moni haluaisi pienentää omaa ympäristön kulutustaan, on se vaikeaa, kun emme näe suoraan miten arkipäiväiset elämäntapamme vaikuttavat ympäristöön. One Planet Living on verkosto, jonka tavoitteena on auttaa yksittäisiä ihmisiä ja organisaatioita siirtymään elämään maapallon kantokyvyn asettamissa rajoissa. Verkostoon on liittynyt jo satoja organisaatioita ympäri maailmaa.

Verkoston sivustolla voi arvioida oman hiilijalanjälkensä suuruuden ja saada sen perusteella räätälöidyn suunnitelman päästöjen pienentämiseksi. One Planet Living-periaatteita voidaan soveltaa myös kokonaisten alueiden kehittämisessä.

Verkosto sai ideansa Etelä-Lontooseen rakennetusta BedZED eko-kylästä ja halusta levittää eko-kylän oppeja laajemmalle yleisölle. Eko-kylän kehittäjät halusivat tehdä ekologisesti kestävästä elämästä helppoa, puoleensavetävää ja taloudellisesti mahdollista.

One Planet Living -verkoston taustalla on vuonna 1994 perustettu englantilainen BioRegional –järjestö. Ympäristöaktivistit Sue Riddlestone ja Pooran Desai perustivat järjestön, koska he halusivat edistää käytännöllisiä kestävän kehityksen ratkaisuja. Vuodesta 2003 toimineella verkostolla on sisarorganisaatioita tai -toimistoja Etelä-Afrikassa, Kanadassa, USA:ssa, Kreikassa ja Australiassa.

One Planet Living nojaa kymmeneen kestävän kehityksen periaatteeseen, jotka helpottavat ekolgisemman elämän suunnittelua ja toteutusta.

 

One Planet Living (verkkosivu)

Kuvia BedZED –ekokylästä (verkkosivu)

comments powered by Disqus