Osallistu keskusteluun Twitterissä #uusijuoni
Ratkaisu

Oman terveyden tarkkaileminen helpoksi

Teknologian nopea kehitys mahdollistaa kännyköillä ja niiden halvoilla lisälaitteilla tapahtuvan itsediagnostiikan. Omaa terveyttä on jo pitkään voinut tarkastella mm. kuumemittarilla, verenpainemittarilla ja virtsainfektiotestillä. Kännykällä ja sen lisälaitteilla itse suoritettavat testit kuitenkin lisäävät mahdollisuuksia huomattavasti ja tekevät elämästä helpompaa.

Potilas voi itse suorittaa lukuisia testejä, kuten silmänpohjan kuvauksen, tärykalvon kuvauksen, joidenkin sukupuolitautien tunnistuksen, sydänfilmin ottamisen, mikroskooppisten solunäytteiden kuvaamisen, ihomuutosten kuvaamisen, ultraäänikuvauksen, mikro-organismien viljelyn ja tunnistuksen ja hengitysmittauksen.

Itse suoritettavat testit voidaan jakaa helposti lääkärin katsottavaksi verkkosovelluksella. X-Prize säätiön Tricorder-tiedekilpailussa etsitään kannettavaa laitetta, jota maallikko voi itsenäisesti käyttää. Laitteen tulee tunnistaa tarkasti ainakin anemia, eteisvärinä, keuhkoahtaumatauti, diabetes, hepatiitti, leukosytoosi, keuhkokuume, välikorvatulehdus, uniapnea, sydänkohtaus, tuberkuloosi ja virtsatietulehdus. Kilpailuun on valittu kymmenen loppukilpailijaa ja voittaja valitaan vuoden 2016 alussa.

 

Linkit:

Digivallankumous etenee: Itse mitattu data osaksi terveyspalveluja Hämeenlinnan uraauurtavassa kokeilussa (blogi)

Top Ten Medical Uses of the iPhone (artikkeli)

The Prize: Empowering Personal Healthcare (verkkosivusto)

iBGStar Diabetes Management for iPhone & iPod (Youtube-video)

comments powered by Disqus