Osallistu keskusteluun Twitterissä #uusijuoni
Ratkaisu

Harlem Children’s Zone – oppilaan kokonaisvaltaista hyvinvointia

Harlem Children’s Zone on holistinen lähestymistapa koulutukseen, joka tarjoaa lapsille ja nuorille aikuisille monipuolisesti heidän tarvitsemiaan palveluita. Sen ytimessä ovat koulut, mutta ne ymmärretään osaksi laajempaa ekosysteemiä, johon kuuluu terveys- ja sosiaalipalvelut ja yhteisön kehittämisohjelmat.

Palvelujen kohderyhmänä eivät ole pelkästään lapset vaan myös aikuiset heidän perheissään. Tavoitteena on ohjata lapset jatko-opintoihin sekä töihin ja ohessa lisätä perheen ja koko yhteisön hyvinvointia. Harlem Children’s Zonen mallia on pilotoitu ympäri Yhdysvaltoja ja vaikka lopulliset tulokset realisoituvat vasta pidemmän ajan kuluttua, alustavat tulokset ovat lupaavia.

Harlem Children’s Zone alkoi New Yorkin Harlemissa vuonna 1997, jossa lapsen elämä saattaa olla näköalatonta levottoman ilmapiirin ja inspiroivien esimerkkien puutteen vuoksi. HCZ haluaa saada lapset ja heidän vanhempansa tavoittelemaan hyvää koulutusta ja parasta mahdollista elämää.

Harlem Children’s Zone (verkkosivu)

Geoffrey Canada on Finding His "Superman" in the South Bronx (Youtube-video, jossa HCZ:n johtaja kertoo miksi tekee työtään)

Harlem Children's Zone's Bold New Plan (Youtube-video)

comments powered by Disqus