Osallistu keskusteluun Twitterissä #uusijuoni
Ratkaisu

Singularity University kouluttaa suurten ongelmien ratkojia

Piilaaksossa avaruusjärjestö NASA:n alueella sijaitsee Singularity University. Ajatushautomon ja kiihdyttämön yhdistelmäksi kutsuttu Singularity University on Peter Diamandiksen ja Ray Kurzweilin vuonna 2009 perustama organisaatio, jonka missio on kouluttaa, inspiroida ja voimaannuttaa ihmisiä käyttämään eksponentaalisia teknologioita maailman suurimpien haasteiden ratkaisemiseen. Näillä haasteilla viitataan esimerkiksi ilmastonmuutokseen, globaaliin turvallisuuteen, veden riittävyyteen ja energiakriisiin.

Singularity Universityn perustajayrityksinä on myös muun muassa muassa Google, Nokia, LinkedIn ja Genentech. Se tekee tiivistä yhteistyötä yritysten ja uusimpien teknologioiden kehittäjien kanssa. Se järjestää erilaisia kursseja, luo yhteyksiä eri toimijoiden välillä ja ylläpitää start-up kiihdyttämöä.

Toimintaan kuuluu muun muassa 10 viikon kesäkurssit, joihin valitaan vuosittain tuhansien hakijoiden joukosta noin 75 osallistujaa. Kurssi keskittyy antamaan osallistujille välineitä ihmiskunnan suurimpien haasteiden ratkomiseen uusimman teknologian avulla. Kurssilaiset oppivat hyödyntämään robotiikkaa, 3D-tulostusta, tekoälyä, biohakkerointia ja kvanttilaskentaan, muiden muassa.

Samalla Singularity Univeristy on uudenlainen, hyvin avoin organisaatio, joka yhdistää ihmisten osaamista ja tarjoaa mahdollisuuden kehittää monimutkaisessa maailmassa tarvittavia yhteisiä ratkaisuja ja visioita. Singularity Universityn historian aikana sen kursseille on osallistunut yhteensä 8700 ihmistä 93 maasta.

 

Linkit

Singularity University (verkkosivu)

Suomalaisnaiset matkalla tulevaisuuteen (Kauppalehden artikkeli)

Singularity University: Introduction to Exponential Thinking with Salim Ismail  (YouTube-video)

comments powered by Disqus