Osallistu keskusteluun Twitterissä #uusijuoni
Ratkaisu

Apua, kun elämä karkaa käsistä

Nuoruus ei aina ole helppoa aikaa. On tärkeää, että apua on tarjolla mahdollisimman varhain ja nuoruuden eri vaiheissa. Kokonaisvaltainen hyvinvointi mahdollistuu nuorille, kun elämänhallintaa helpotetaan ja kun hyvinvointia edistäviä palveluita on helposti saatavilla.

Sitra toteutti yhdessä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa verkossa toimivan Suunta-palvelun, joka tähtää tämän tavoitteen toteutumiseen. Palvelu auttaa ja opastaa 15–25-vuotiaita nuoria eteenpäin elämässään ja antaa tukea erityisesti työ-, koulutus- ja elämänhallintaongelmissa. Nuorille erityisen tärkeää oli palvelun saatavuus virka-aikojen ulkopuolella, toteutunut takuu yhteydenotosta 24 tunnin kuluessa sekä ohjaus asuin- tai kotipaikasta ja koulutus- ja työhaaveista riippumatta. Nuoret osoittivat olevansa niin tyytyväisiä palveluun, että palvelu on otettu pysyväksi osaksi Pelastakaa Lapset ry:n toimintaa.

Nuorten hyvinvoinnista pitää huolen myös Vamos. Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos, eli etsivän nuorisotyön palvelukokonaisuus, auttaa syrjäytymisvaarassa olevia nuoria Helsingissä ja Espoossa. Sen päätavoitteena on auttaa nuorta löytämään tie ja keinot oman elämänsä hallintaan, koulutukseen tai työelämään. Vamoksen toimintaan kuuluu palvelu- ja uraohjausta sekä starttivalmennusta ja työtoimintaa.

Opiskelijoita puolestaan auttaa Nyyti ry, mikäli opiskelijan elämäntaidot ovat hakusessa. Nyytin nettikeskusteluryhmissä on esimerkiksi tarjolla vertaistukea yksinäisyyteen. Nyyti järjestää myös vapaamuotoisia opiskelijoiden hengailuiltoja ja tuottaa verkkomateriaaleja, joista saa tukea elämänhallintaan.

 

Suunta (verkkosivusto)

Vamos-nuoret (verkkosivusto)

Nyyti ry:n esittely 2014 (Prezi)

comments powered by Disqus